Een zolderkamer vol ambities

In 2012, zijn we op de zolder van Het Paleis aan het Boterdiep begonnen. Met als droom “een positieve deuk te slaan in de wereld”. En dat wat ons betreft is ook gelukt!

Via diverse projecten van bijvoorbeeld Squla, de omroep NTR, het UMCG longkanker screening, en Basicly zijn we ons in de loop der jaren gaan focussen op educatieve platformen. En om het nog leuker te maken hebben we onze software slim gemaakt met Kunstmatige Intelligentie.

Met dat wij aan onze droom werkten, veranderde de wereld om ons heen. Stapsgewijze veranderingen die je bijna niet opmerkt. Of plotselinge; zoals het nu volop geaccepteerde thuiswerken vanwege Corona.

En als de wereld om je heen verandert, veranderen de gestelde vragen vanuit die wereld ook.

Van een mobile website maken naar een regio one level up in digitale vaardigheden krijgen

In de beginjaren van Alledaags waren de vragen waarmee wij ons bezig hielden vooral gericht op het ontwikkelen van apps en websites. De laatste jaren hebben we ons echter volop bezig gehouden met een belangrijke maatschappelijke vraag “hoe krijg je iedereen mee in een digitale wereld die steeds complexer wordt en meer met elkaar verweven is?” 

Want als je niet mee kan komen in deze wereld, dan zijn al die prachtige digitale oplossingen voor jou niet toegankelijk. We hebben daarom meegeholpen aan een groot onderzoek naar Digitale Inclusie in Noord Nederland en zijn heel trots dat de bevindingen nu worden opgepakt in de Digitale Academie Noord Nederland.

Kennisdelen zit in ons DNA

Dat kan je wel zeggen ja. Zoals gebleken is, zit onze voorliefde in educatieve oplossingen. Maar we hebben ook op andere manieren van ons laten horen. Vanaf het begin van Alledaags hebben we evenementen georganiseerd of er aan meegeholpen. 

Allereerst om uit te leggen wat je met digitale oplossingen kan doen (`denk aan onze Verfrist! sessies), we hebben het zeer succesvolle SMC050 mede georganiseerd, scholieren geholpen bij beroepskeuzes via Check The Bizz, we hebben een aantal jaar de app voor TEDxGroningen gratis gemaakt, tientallen gastcolleges gegeven (van universiteit tot basisschool), colleges gegeven aan de Weekendschool voor ambitieuze jongeren, AdoptIdee gesteund, en lesgegeven aan de Hanzehogeschool. Allemaal voor een positieve deuk!

Ons fantastische team van de afgelopen jaren

Het is een cliché, maar o-zo-waar. We hebben alles te danken aan ons fantastische team. Slimme en fijne mensen om heel hard te werken, maar vooral ook lol trappen. Elke dag standups om even bij te praten en de dag door te nemen. Juist tijdens de lockdowns is dit zeer waardevol geweest. We gaan jullie missen! Maar hopelijk niet te lang, want de wereld is klein, we blijven elkaar zien :). 

En nu onze volgende stap

Na 10 jaar is het dus tijd voor wat nieuws. Nieuwe uitdagingen, nieuwe grenzen verkennen. Nieuwe dingen leren. Het volgende avontuur gaan we met net zo veel passie aan als deze met Alledaags.

Namens het hele team van Alledaags, bedankt voor alles!

Gerben Bosch & Antje Meindersma