Niet één organisatie is hetzelfde, en geen mens leert hetzelfde. Daarom gelooft Alledaags in het op maat implementeren van modules zodat organisaties en instellingen hun eigen leeromgeving kunnen creëren.

Wij maken mens en organisatie slimmer


Elke dag leren

Iedereen leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En eigenlijk leren we elke dag van wat we om ons heen horen, zien en ervaren. We zijn zelflerend en leren van anderen. In een klas of van je telefoon. Kortom: iedereen leert op zijn eigen manier. Daarom geloven wij in leeroplossingen die zich aanpassen aan de gebruiker. Naast gepersonaliseerd leren, sluit onze leeroplossing ook op maat aan bij de wensen van de HR-afdeling, het team of de organisatie.


Persoonlijk leren

Dankzij de inzet van verschillende algoritmes past de content zich aan, aan jouw persoonlijke leerniveau en snelheid. Het helpt je op een zeer efficiënte manier, grote hoeveelheden stof eigen te maken. Tussentijds wordt je kennisniveau getoetst en krijg je extra content of suggesties aangereikt om je naar een hoger niveau te helpen.

Social leren

Je leert van anderen. Niet alleen van wat anderen doen of zeggen, maar vooral van de interactie met anderen over bepaalde onderwerpen. Dit kan klassikaal maar ook in chat of binnen een community.


Dashboarding

Hoe verkrijg je inzicht in ontwikkeling en voortang? En hoe borg je de opgedane kennis in de organisatie? Niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook binnen een team of organisatie wil je inzicht hebben in wie wat kan. Onze leeroplossingen worden standaard uitgerust met een dashboard waarin gebruikers persoonlijk hun progressie kunnen volgen en kunnen vergelijken met een anonieme bechmark. Maar ook de HR afdeling, de teammanager en/of de organisatie krijgt inzicht in het kennisniveau van een team. 


Meer Weten?

Al meerdere organisaties maken gebruik van onze engine en we werken elke dag nog hard aan de ontwikkeling van de standaard modules zodat deze duurzaam en efficiënt ingezet kunnen worden voor jouw organisatie. 

Meer weten?