Zul je net zien, heb je eindelijk goed leren lezen, heb je vakantie! Met deze leuke app van Biblionet worden kinderen vanaf groep 3 uitgedaagd ook in de vakantie te blijven lezen.

Lekker door blijven lezen

Kinderen in groep 3 van de basisschool leren lezen. Dat is bekend. Maar na de vakantie is het leesniveau vaak enorm gedaald, vanwege de... vakantie en het niet blijven lezen. En dat is doodzonde natuurlijk. 

spannende leesreis

De truc is  om te blijven lezen. Leesmeters maken om de leesvaardigheid te blijven verstreken. Dat kinderen geen zin hebben om verplicht te lezen tijdens de vakantie is logisch. Het is immers vakantie. Dan wil je niks 'moeten'.

Daar heeft de Bibliotheek iets voor bedacht: Vakantielezen. een leuk spel voor kinderen die net hebben leren lezen of nog wel wat extra willen doen. Reis in 6 weken door 6 spannende landen en doe leuke opdrachten om de schatten van die landen te vinden. Elke week krijg je opdrachten in een ander thema. 

aangepast design

Eén van de eisen aan de app was dat jonge kinderen zelf de opdrachten konden lezen. Als je goed kijkt dan zie je dat school letters net even anders zijn dan letters die doorgaans gebruikt worden op websites en bijvoorbeeld tijdschriften. Zo zijn de letters 'g' een 'a' afwijkend. Daarom hebben we in de opdrachten een lettertype gebruikt dat ook voor jonge kinderen goed leesbaar is. Wel zo handig.

video content

Met grappige instructievideo's wordt uitgelegd hoe je opdrachten kan doen om alle schatten te vinden. Mochten de kinderen de uitleg toch niet kunnen lezen, dan zijn er dus video's.